Tagrens – 3 vigtigste punkter, hvorfor du skal rense tag

Katagorie

Tag

Tagrens – 3 vigtigste punkter, hvorfor du skal rense tag

3 vigtigste punkter, hvorfor du skal rense tag

Som boligejer er det vigtigt, at du vedligeholder din bolig. Det gælder både udvendigt såvel som indvendigt. Blandt andet er vedligeholdelsen af dit tag særlig vigtig. Det er taget, der holder vind og vejr ude, og derfor bliver det – i sagens natur – også udsat for lidt af hvert. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt giver dit tag en tagrens.

Hos Tag Rens a/s er vi professionelle tagrensere med mere end 25 års erfaring. Uanset hvilken type tag du har, og hvor i landet det er placeret, kan vi varetage din tagrensning. Læs med videre, og bliv klogere på, hvorfor du bør vælge os til at udføre en tagrens for dig.

1. Forlæng dit tags levetid

Uanset om dit tag befinder sig på toppen af din helårsbolig, sommerbolig eller et helt tredje sted, vil det blive udsat for de forskellige elementer. Det er især tilfældet i Danmark, hvor vejret er omskifteligt.

Når dit tag udsættes for både vind, sne, regn og slud, kan der opstå en ophobning af forskellige materialer som alger, mos og forurenede stoffer. Disse elementer kan alle medvirke til at forringe dit tags tilstand. I værste tilfælde kan det føre til utætheder, vandskader eller endda strukturelle problemer i selve boligen.

Ved at tilvælge en tagrens kan du derfor forlænge dit tags levetid betydeligt. Tagrensning vil fjerne opbygget snavs og andre organismer. Det er sundere for tagets materialer, ligesom det også forhindrer nedbrydning af taget.

Som resultat heraf kan du meget vel styre uden om dyre tagreparationer – eller endda en fuldstændig udskiftning af dit tag. Derfor er det også værd at betragte jævnlige tagrensninger som en investering i din bolig.

2. Forebyg sundhedsrisici, og opnå energibesparelser

Når der samler sig organismer som skimmel, alger og mos på dit tag, er det ikke kun tagets sundhed, det kan gå ud over. Det kan også gå ud over din sundhed. Mikroorganismerne kan sprede sig og infiltrere dit hjem. Det kan udgøre en sundhedsrisiko for dig og de eventuelle øvrige beboere. For eksempel kan skimmelsvamp forårsage luftvejsproblemer og allergiske reaktioner. Det kan påvirke både dit helbred og din trivsel.

Hvis din tagflade er dækket af alger og mos, vil tagfladen også være mere tilbøjelig til at absorbere solvarme. Det kan føre til, at du får en øget indvendig temperatur. En øget indvendig temperatur vil ofte også gå ud over din trivsel, da de fleste mennesker foretrækker en lavere temperatur i deres hjem.

Som følge heraf vil du måske skrue op for dit kølesystem i boligen i jagten på en mere behagelig temperatur. Det vil føre til øget energiomkostninger på sigt. Derfor er der også flere økonomiske fordele ved at få udført en tagrensning.

3. Bevar boligens æstetik og værdi

Det er dog ikke kun i forhold til bygningens funktionalitet og levetid, at en tagrensning er en god idé. Det er det bestemt også i forhold til din boligs æstetiske appel. Når dit tag ikke er rent og velplejet, vil det få et slidt ud og forsømt udtryk. Det vil få hele boligen til at fremstå mindre æstetisk.

Faktisk påvirker et forsømt tag ikke kun æstetikken. Det kan også påvirke din boligs markedsværdi. Hvis du har din bolig til salg, og potentielle købere møder op til et forsømt og uplejet tag, kan de nedvurdere boligen. Omvendt vil et velplejet tag sende et signal om en vedligeholdt og pæn bolig, hvilket i sidste ende kan betyde en bedre pris for boligen ved handel.

Vælg Tag Rens a/s til din tagrensning

Føler du dig overbevist om, at en tagrensning er det rette valg til din bolig? I så fald behøver du ikke selv udføre den. I stedet kan du hyre os til opgaven, så du er sikker på et professionelt og effektivt resultat.

Vi har mere end 25 års erfaring med tagbehandlinger. Derfor kan vi uden tvivl også holde dit tag både sundt og rent. Hvis du har brug for yderligere behandlinger af dit tag – som for eksempel tagmaling, kan vi også hjælpe med det.

Vi tilbyder altid fornuftige priser, der er konkurrencedygtige. Det gælder uanset, om du skal have foretaget en rensning af beton tagsten eller et helt andet tagmateriale. Kontakt os derfor allerede i dag, hvis du ønsker et godt og uforpligtende tilbud på din opgave.

Relateret artikler: