Tagmaling – Skift farve, få et tag som nyt

Katagorie

Tag

Tagmaling – Skift farve, få et tag som nyt

hus med nymalet tag
Ser dit tag trist ud? Måske er det endda grønligt med vækst af alger og mos? Har du altid drømt om, at dit røde tag var sort eller omvendt? Eller har dit tag en helt anden farve, som du altid har drømt om at skifte til en ny farve?

Tagmaling- få en ny farve tag efter tagrensning

Måske skulle du få renset taget og opfrisket det i en ny farve med tagmaling? Du er ganske givet træt af algevæksten og mosset på taget. (Læs mere om algebehandling her) Og du kunne garanteret godt tænke dig at få et pænere tag, der skinner flot. Måske kunne du også godt tænke dig, at taget havde en anden farve. Men var du klar over, at vejen til en helt ny tagfarve går gennem en tagrensning, og at det er ganske ligetil ?

Maling, der imprægnerer

Når man udfører en tagrensning, fjernes først alt mos og grønne alger, så taget fremstår uden pletter, bevoksning eller snavs. Så er taget rent. Men for at taget skal tage sig rigtig godt ud og se ud næsten som nyt, maler man taget efterfølgende. Tagmalingen fungerer samtidig som en form for imprægnering, der hindrer nye alger, snavs og mos i sætte sig fast, ligesom taget holder bedre og er beskyttet mod vejr og vind. Til slut males typisk kanterne i hånden for sikre et helt perfekt resultat.

Vælg din egen farve på taget

Når taget er renset, og det skal males, er der intet til hinder for, at du kan vælge lige den farve, du skulle ønske.

Giv dig tag længere levetid

Når dit tag efter en tagrensning får et dobbelt lag maling bliver slidlaget tykkere, så taget bedre kan stå imod det hårde, danske klima, hvor fugt, blæst og regn tærer på blandt andet tagene, der virkelig er udsat for vejrets luner i voldsom grad.
Heldigvis er tagmalingen akrylbaseret og de særlige nanopolyurethanbindere trænger ned i taget og har en høj vedhæftningsevne. Så holder det langt bedre. Malingen er desuden meget vandafvisende og stabil overfor UV- stråler. Alt sammen til gavn for dit tag.

Drømmer du om et skrigende pink tag?

I teorien er hele farvepaletten til rådighed, når du skal have malet tag og alle regnbuens nuancer er til rådighed ud fra det omfattende farvekort. Så det er kun fantasien der sætter grænserne. Og dog. For i i Danmark har vi, afhængig af hvor du bor, ofte ret strikse regler omkring, hvilke farver ens tag og facader må være, også selvom man ejer huset selv.

Tagmaling – Hvilke farver er mulige? – Læs mere

Interesseret i tagmaling? Læs mere her.