Er imprægnering nok?

Katagorie

Belægning

Er imprægnering nok?

Skal du have en fliserensning eller er imprægnering nok?

under fliserensning
Fliserenser igang.
De færreste har lyst til at have en indkørsel med fliser, der er fuldstændig plettede af flisepest, snavs, alger og mos. Heldigvis er det ligetil at få en havegang, indkørsel eller terrasse med fliser næsten så flotte som nye. Hvis du har ladet stå til i noget tid, så skal dine fliser renses. En algebehandling vil ikke være nok og en imprægnering kan man kun udføres på enten helt nye fliser eller fliser, der lige er blevet renset.

Skal fliserne imprægneres efter rensning?

Det er en rigtig god idé at imprægnere fliserne, når de er blevet renset, fordi snavs og pletter ikke binder sig til flisen fremover. Det har samtidig også en positiv effekt i forhold til alger og mos. Imprægneringen holder i op til 10 år, og faktisk er der 10 års garanti på, at imprægneringen er i flisen. Dog er det den årlige algebehandling, der holder dem rene og pæne.

Hvordan udføres en fliseimprægnering?

Når Tag Rens A/S renser fliser, starter vi med at rense dem, og efterfølgende giver vi dem en imprægnering og efterfølgende en algebehandling. Man bruger en malesprøjte til at fordele produktet. Det lader man så sidde på fliserne, hvor det langsomt trænger ind og hærder indenfor 24 timer.

Hvad betyder en imprægnering for flisen?

Målet med en imprægnering af fliserne er at gøre dem mere vand og smudsafvisende. Imprægneringen indebærer samtidig, at det er muligt, at holde fliserne pæne hele tiden ved hjælp af en årlig algebehandling. Samtidig undgår man misfarvninger af fliserne, hvorimod snavs og pletter lettere trænger ned i flisen, hvis den ikke er imprægneret.

Er fliseimprægnering det samme som en algebehandling?

Efter imprægneringen af fliserne udfører man en algebehandling, der er helt central i forhold til at holde fliserne pæne og fri for flisepest, alger og mos. Når man algebehandler fliser, dækker man fliserne med et produkt, der lægger et hvidt skumlag over flisen. Ved en algebehandling dør alt med det samme, selvom det ikke forsvinder lige med det samme.
Faktisk er det lettest at se effekten på mosset. Med algebehandling kan man se et resultat efter tre til fem dage, og mosset går fra grønt til gult og brunt inden for 14 dage. Det hurtigste resultat ses på flisepesten, der bliver slået ned med det samme til knappenålshovedstørrelse.

Hvad betyder saltudblomstring?

Saltudblomstring på fliserne er noget, som husejere gerne vil undgå, da de hvide plamager skæmmer fliserne. Saltudblomstering er, når der trækker salpeter op fra fliserne, hvilket viser sig som hvide skjolder på flisen. Det svarer lidt til, når man spilder vejsalt på fliserne. Saltudblomstringen sker, når vandet trækker ned og efterfølgende fordamper, hvorved der trækkes salpeter op fra fliserne.

Hold fliserne fri for alger- hele tiden

En årlig algebehandling er en rigtig god idé, fordi algerne aldrig når at sætte sig fast i fliserne. Man slår algerne ned, når de er helt mikroskopiske, inden de bliver synlige med det blotte øje. Udfører man derimod ikke den forebyggende behandling, vil algerne blive synlige året efter og vokse sig større. Med den årlige algebehandling tager man derimod algerne i opløbet.

Kom pesten i forekøbet

Mange husejere venter med at behandle fliserne, indtil de kan se algerne, men det betyder, at du ikke reagerer, før algevæksten er fremtræden. Det kan betyde, at de når at brede sig betragteligt, inden de bliver behandlet, ligesom det tager tid, inden de forsvinder efter en behandling. Samtidig kan det nå at blive så slemt, at en fliserensning er nødvendig.
Derfor vil forebyggende behandling vil altid være at foretrække og er den bedste måde at undgå flisepest. Tag Rens A/S giver samtidig altid 15 års garanti, hvis du tilmelder dig den årlige serviceordning.

Er du nysgerrig på at læse mere om fliserensning? Læs mere her.

Relateret artikler: