Overvejer du en tagrensning?

Katagorie

Tag

Overvejer du en tagrensning?

Billede af tagrensning hos tagrens a/s
De fleste husejere vil gerne have, at deres hus og have fremstår smuk og  indbydende både indvendig og udvendig.

Når førstehåndsindtrykket skal være god.

Udvendig vedligeholdelse er måske umiddelbart noget, som de færreste har lyst til at bruge mange penge og tid på, fordi det indvendige prioriteres højere. Men din facade og taget leverer det primære førstehåndsindtryk, som både du selv og besøgende får ved det første møde med huset. Og så kommer man bare ikke udenom, at det ikke er ligegyldigt, hvordan taget ser ud.

Lækkert eller ulækkert?

Hvis dit tag er helt grønt eller mørkt belagt med alger og mos, så ser det bare ikke særlig indbydende ud. Og ligegyldigt hvor meget du har ordnet haven eller klippet hækken vil et smudsigt tag, der ikke ser velholdt ud, altid have stor betydning for, hvordan dit hus fremtræder.

Er tagrensning det rigtige?

Måske har du et gammelt tag og overvejer at skifte det. Det kan sagtens koste hundrede tusinde kroner eller mere. Hvorfor ikke bare rense taget, hvilket du kan gøre for en tiendedel af beløbet? Det har stor betydning for, hvordan dit hus fremtræder, og det er overraskende, hvordan et rent tag påvirker helhedsindtrykket af dit hus. Uafhængigt af hvilken form for tag du har, er en tagrensning og/eller algebehandling mulig og vil gøre en kæmpe forskel for, hvordan dit tag ser ud. Samtidig forlænger det tagets holdbarhed.

Tegl kan også renses

Mange mennesker har en opfattelse af, at man ikke kan rense tegl. Sådan er det bare ikke. Også selvom du har tegltag, kan du må fordel få renset dit tag, fordi de fleste boligejere har betontegl, som det intet problem er at rense. Dog egner det mere sjældne lertegl sig ikke til tagrensning og tagmaling.

Billig ansigtsløftning

Når du vælger en tagrensning, kommer dit tag til at fremstå næsten som nyt. Den efterfølgende imprægnerende maling kan du vælge lige i den farve, du skulle ønske dig, også selvom det skulle være en anden farve end den, dit tag oprindelig har. Nu har du truffet valget at forskønne dit hus på den billigst mulige måde, og samtidig har du sikret dit tag længere levetid.

Giv taget 15 år mere på bagen

Faktisk har du ikke bare valgt at få et smukkere tag, der giver hele dit hus og omgivelserne et udseendemæssigt løft. Du har også truffet et valg, der får dit tag til at holde længere. Vejr og vind tærer nemlig på taget, og eksempelvis betontegl bliver som årene går slidte. Når betontegl er slidte, fungerer de som en svamp, der suger nedbør til sig, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, men ødelægger taget. Det er samme princip som en ubehandlet betontrappe, og det gør en forsegling med maling eller imprægnering efter rensning meget vigtig. Når taget derimod forsegles med maling eller imprægnering kan det let holde 15 år længere, samtidig med at det fremstår mere vedligeholdt.

Hvordan udføres en tagrensning?

Når man renser tag, bruges højtryksrensning for at få alle alger og mosset væk. Derefter bruger man et desinficerende middel, en form for algefjerner, der både sørger for at få de alger væk, der har boret sig ned i tagpladerne, ligesom midlet har en forebyggende effekt på taget, så risikoen for, at der fremover sætter sig alger fast, mindskes betragteligt. Sidst men ikke mindst males taget i to omgange for at sikre et godt og dækkende resultat. Både algebehandlingen og malingen fungerer som imprægnering på tagpladerne, der fremover er mere modstandsdygtige både overfor alger og mos men samtidig også overfor vejr og vind.

Skal taget have en ny farve?

Normalt afslutter man en tagrensning med en tagmaling, hvilket betyder, at du samtidig får mulighed for at vælge en ny farve til dit tag, der sagtens kan være en helt anden end udgangspunktet. Så hvis du drømmer om et helt nyt tag og et løft af dit hus, så kan du uden at skifte taget faktisk få, hvad der virker som et helt anderledes og nyt tag. Du vælger selv helt frit hvad farve, du godt kunne tænke dig, og man maler to gange for at sikre sig at malingen dækker, ligesom man håndmaler kanterne, så taget fremstår helt perfekt. Samtidig har du sparet penge, da du ikke giver mere end 1/10 del af prisen på et nyt tag.

Mere tilfredshed – længere levetid

Du har nu fået et flottere tag, der næsten er som nyt, og samtidig har du givet dit tag en længere levetid. Så selvfølgelig kan det svare sig at rense taget, for det giver både en bonus på tilfredshedsfølelsen, når dit hus fremtræder flot, og samtidig holder taget længere og kan bedre stå imod overfor nye alge- og mosangreb.

Relateret artikler: