Kan jeg få fradrag?

Katagorie

Belægning

Kan jeg få fradrag?
Det forventes, at folketinget vedtager, at håndværkerfradraget afskaffes den 1. april 2022. Det vil betyde, at du i år kan få fradrag for håndværksarbejde, der er udført i hjemmet eller fritidsboligen senest den 31. marts 2022 og er betalt senest den 31. maj 2022. Servicefradraget fortsætter som hidtil. Du kan stadig få fradrag for udvalgte serviceydelser, som er udført i hjemmet eller fritidsboligen. - Skat.dk

Træk arbejdslønnen fra I skat.

Du kan få servicefradrag på op til 6.400 kr. pr. person i 2022 der bor i husstanden på fliserens.

Du kan få 26% fradrag på fliserens op til 6400 kr. pr. person i 2022. Det fremgår af de opdaterede vejledninger på SKATs hjemmeside.
Eksempel: Hvis du har betalt 3.000 kr. for en serviceydelse f.eks. fliserens, sparer du ca. 780 kr. i skat. Du kan kun få fradrag for arbejdslønnen – ikke for materialer.

Ud over de generelle betingelser gælder følgende for fritidsboliger:

  • Det er kun ejeren af fritidsboligen og ejerens ægtefælle, der kan få fradrag.
  • Selvom du både har helårsbolig og fritidsbolig, kan du højst få et årligt fradrag på 6.200 kr. i serviceydelser i 2020 (6.100 kr. i 2019) og 12.500 kr. i håndværksydelser i 2020 (12.200 kr. i 2019).

Du har mulighed for selv at indberette et servicefradrag til SKAT, på baggrund af et fradragsberettiget køb hos Tag Rens A/S, ved udførelse af Fliserens.

Det foregår således at vi oplyser de nødvendige informationer på din faktura, som du skal bruge for at indberette dit Servicefradrag til SKAT. Dette gælder en bl.a. en særskilt beregning for arbejdsløn og forbrug inklusive moms, for det arbejde vi har udført.

Se vores vejledning for at indberette servicefradrag nederst på denne side. Og Skulle du have behov for rådgivning omkring fradraget er vi selvfølgelig altid behjælpelige.

Fradragets værdi er i 2022 ca. 26 %. Hvis du har betalt 3.000 kr. for en håndværks- eller serviceydelse, sparer du ca. 780 kr. i skat. Du kan kun få fradrag for arbejdslønnen - ikke for materialer.
2022: Vil du oplyse fradrag for 2022, skal du vælge Forskudsopgørelsen og trykke på lommeregneren ud for Håndværkerfradrag felt 460 eller Servicefradrag felt 461.

Sådan indberetter du dit Servicefradrag (guide 2022)

Du kan på din forskudsopgørelse i TastSelv hos SKAT beregne og indtaste netop dit håndværkerfradrag (servicefradrag). Det er ret simpelt og kræver at du gør følgende:

  1. Log på din personlige side med Nemid på TastSelv hos SKAT.
  2. Vælg forskudsopgørelsen for det år, hvor du har fået udført arbejdet.
  3. I feltet “Håndværkerfradrag” indtaster du det beløb, som arbejdslønnen udgør (fremgår af din faktura).
  4. Udfyld CVR-nummer, betalingsdato og samlede arbejdsløn når formularen beder dig om det (alle information fremgår på din faktura).
  5. Beløbet vil efterfølgende blive indregnet i din årsopgørelse hos SKAT.

Der er særligt tre ting du skal være opmærksom på at huske, hvis du ønsker at benytte dit fradrag:

  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (ikke for materialer).
  • Du skal betale elektronisk fx med dankort, MobilePay, netbank (ikke med kontanter).
  • Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde (din faktura).

Relateret artikler:

Miljøvenlig tagrensning

Læs artiklen

Tag

vælg den rigtige håndværker

Læs artiklen

Ekstra