Imprægnering af tag for solid beskyttelse

Katagorie

Tag

Imprægnering af tag for solid beskyttelse

Imprægnering af tag for solidbeskyttelse 

Alle tage trænger indimellem til en kærlig hånd. Og hvis du overvejer tagrensning, kan det være enrigtig god idé, at du supplerer denne proces med en omgang imprægnering ellermaling.

Det beskidte tag 

Vejret i det danske landkan ind imellem gå vildt for sig. Regnvand, sne, mos og alger er et resultat afdet tempererede klimas vådere perioder.

Men det er ikke kunklimaet, som gør, at du nogenlunde jævnligt bør sørge for at få dit tag renset.Støv, pollen, fugleklatter, sod, insekter samt blade og grene fra overhængendetræer kan også være med til at gøre dit tag beskidt.

Tagrens eller imprægnering? 

Tagrensning og imprægneringudelukker ikke hinanden. I mange tilfælde går processerne hånd i hånd.

Tagrensning omfatterfjernelse af snavs og skidt, forberedelse af tagets overflade og identifikationaf både små og store skader på taget. Imprægnering har til formål at give tageten ekstra beskyttelse og grundlæggende set forlænge tagets levetid.

Imprægneringens formål

Tagrensning er vigtig, altefter materialet og tilstanden af dit tag anbefales det, at du renser dit tag.

Når dit tag er imprægneret,bliver selve tagrensningen nemmere, fordi den imprægnerede overflade forhindrersnavs, mos og alger i at få ordentligt fat i taget. Imprægneringen danner ogsåen beskyttende overflade, som gør taget mere vandafvisende og dermed forhindrervandet i at trænge ind i dét materiale, som taget er lavet af.

Dertil er visse formerfor imprægnering af tag med til at beskytte taget mod UV-stråler samt styrke ogforsegle taget.

Imprægneringsprocessen 

Hos Tag Rens A/S har vi storerfaring med både tagrens og imprægnering af tag for boligejere på hele Sjælland.

Når vi rykker ud, startervi altid med at forberede tagets overflade og fjerne eventuelt snavs som foreksempel alger og mos. Hvis dit tag har fået én eller flere skader, udfører viogså reparationer, før vi går i gang med selve imprægneringen.

Efter taget er rengjortog evt. repareret, venter vi på, at taget tørrer, da imprægneringsmidlet ikke haren optimal effekt på vådt tag. Valget af imprægneringsmiddel afhænger både aftagmaterialet og den effekt, du ønsker, at imprægneringen skal have.
Som nævnt ovenfor er nogle midler fremstillet med UV-beskyttelse for øje, mensandre først og fremmest udmærker sig ved en specialiseret beskyttelse modsnavs.

Selve påføringen af imprægneringenforegår normalt ved hjælp af en pensel, sprøjte eller rulle, og vi følger altidproducentens instrukser nøje for at sikre dig det bedst mulige resultat. Nårimprægneringsmidlet er påført og har tørret over et par dage, er dit tag klartil de udfordringer, som vejr og vind måtte byde på.

Hvornår er det bedste tidspunkt for imprægneringaf tag? 

Imprægnering af tag kan iprincippet foregå året rundt. Men hvis du vil være sikker på en effektiv imprægnering,bør du satse på at få arbejdet gjort enten i løbet af foråret eller omsommeren.

I sommerhalvåret er dermindre risiko for, at frost og fugt kan hæmme imprægneringsmidlets effekt i denkorte periode, hvor det stadig tørrer.

TagRens A/S giver dit tag den optimalebeskyttelse 

Tag Rens A/S er etspecialiseret firma med solide kompetencer inden for både tagrensning og imprægneringaf tag. Vores ekspertise dækker adskillige tagmaterialer og imprægneringsmidler,så uanset dit tag og tagets tilstand, er du i gode hænder hos os.

Vi giver dit tag denoptimale beskyttelse, så dit tag kan modstå det meste i lang tid frem. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.

 

Relateret artikler: