Er tag rens og algebehandling ren kosmetik?

Katagorie

Tag

Er tag rens og algebehandling ren kosmetik?
algebehandling af tag før og efter
Måske har du hørt det før? Enten fra din nabo eller når du surfer rundt på nettet, at tagrensning og algebehandling af tag kan være skadeligt. Måske har du læst, at det i bedste fald er en ligegyldig procedure, der er spild af penge. Det kan også være, at du har fået fortalt, at det i værste fald kan være endda skadeligt for dit tag at få en tagrensning.

Ligesom med alt andet er holdningerne på området ikke ens, og det er altid muligt at finde nogen, der mener det ene og nogle, der mener noget andet.

Den mest udbredte holdning fra skeptikerne er, at tagrens er ren kosmetik, og at det dermed er fuldstændig ligegyldigt at udføre. Det betyder så samtidig, at du så skal have det fint med og lære at leve med, at dit tag er overbegroet med mos og alger.

Er det ligegyldigt, om dit tag er pænt og rent?

Modstanderne af tagrensning argumenterer for, at tagrensning kun er kosmetisk – det vil sige, at man kun renser tag, fordi man ønsker, det skal blive pænere. Og ikke mindst at det derfor kan være ligegyldigt.

Spørgsmålet er bare, om du er fuldstændig ligeglad med, hvordan dit tag ser ud? Det er de fleste husejere nemlig ikke. De færreste synes om, at taget er beklædt med grønne alger, har mistet sin oprindelige farve og måske ovenikøbet er loddent. Flertallet af husejere vil derimod gerne have at både huset, haven og taget fremstår flottest muligt.

Hvis man gerne vil have et flot tag, skal det så skiftes?

Hvis vi nu forudsætter, at de fleste husejere faktisk gerne vil have, at deres hus og tag fremstår så nydeligt som muligt, skal man så skifte taget, når det gamle er fuld af mos og alger? Et tagskift er dyrt og omkostningstungt både for pengepungen og for miljøet. Derfor vil en tagrensning til enhver tid være at foretrække frem for et skift til nyt tag.

Er tagrensning så en mulighed?

Selvom nogle nævner, at man skal være påpasselig med tagrensning på grund af miljøbelastningen, så er det forkert af flere grunde. For det første er tagrensning langt mindre miljøbelastende end et tagskift, for det andet kan man ikke argumentere for, at det er bedre for miljøet at lade være, hvis husejere bare ønsker et flottere tag.

Professionelle passer på miljøet

Noget andet er, at miljøbelastningen ved tagrens forværres, hvis du det ikke er en professionel der udfører tagrensningen, så der bliver taget de rigtige forbehold i forhold til afskaffelse af restvæsker etc.. Når professionelle gør arbejdet, bliver der taget en række miljøhensyn, som betyder, at belastningen mindskes.

Er tagrens så ikke nogen miljøbelastning?

De produkter man bruger, når man renser og desinficerer tage, er miljø og EU godkendte, når du vælger et seriøst firma. Desuden lukkes der af for afløbet, så restvæske opsamles og ikke løber ud i afløbet eller på jorden. Efterfølgende bortskaffes resterne af kemikalierne på en miljøstation. Så tagrensning og algebehandling af dit tag, behøver ikke være nogen miljøbelastning, hvis det bliver gjort ordentligt, efter forskrifterne og med godkendte midler.

Vælg den rette partner

Af ovennævnte grunde skal du vælge den rigtige partner, når du vil have algebehandlet dit tag eller have udført en tagrensning. Du kan normalt se på hjemmesiden, om det er et seriøst firma. Er der gjort noget ud af at beskrive fremgangsmåden? Er der eksempler på arbejde, de har udført hos andre villaejere? Har de været længe i branchen? Disse ting er nogle af dem, det godt kan betale sig at lægge mærke til, når du skal vælge, hvilken virksomhed der skal rense dit tag. Det at være tagrenser er nemlig ikke en beskyttet titel, og alle kan dermed sige, at de renser tage. Men hvis det ikke er uddannet personale, der ved, hvad de laver, kan de i stedet for at give dig et flottere tag ende med at skade dit tag.

Ødelægger tagrensning taget?

Hvad så med selve tagrensningen, ødelægger det tagpladerne? Når algerne virkelig får fat i taget med rødder under tagpladerne kan tagpladerne flække, når frosten sætter ind. Skeptikerne mener ikke, at det er en udbredt fare, men det forekommer. Samtidig mener skeptikerne, at tagrensning er hård ved taget.

Igen må man sige, at meget afhænger af, hvilket firma man benytter. Samtidig kommer taget til at stå stærkere efter behandling, da man både desinficerer og imprægnerer eksempelvis med maling, hvilket gør taget mere modstandsdygtigt overfor både alge- og mosangreb men samtidig også overfor påvirkninger fra vejr og vind.

Synes du tagrensning og algebehandling lyder som en god idé?

Hos Tag Rens A/S tilbyder vi professionel tagrensning og algebehandling. Læs mere om vores ydelser her.

Relateret artikler: